Uspešna predstavitev AGV na sejmu LogiMAT

13. do 15. marca je v Stuttgartu potekal eden največjih sejmov interne logistike v Evropi. Na njem se je letos že drugič uspešno predstavil tudi TPV z inovativnimi rešitvami za celovito avtomatizacijo interne logistike.

Rumeni AGV  Optimatik 160 je bil tudi letos  glavna zvezda predstavitvenega prostora. Kot najnižji tunelski AGV na sejmu je pritegnil obilo pozornosti tako zaradi svoje kompaktne dimenzije kot tudi uporabnosti, ki jo omogoča s široko paleto različnih funkcij in avtonomnosti – povezava preko WiFi, centralno nadzorni sistem, ki vključuje upravljanje prometa, avtomatsko polnjenje baterij, povezljivost s sistemi planiranja itd

Ekipo Avtomatizacije so na sejmu zastopali Igor Lekše, Aleksander Brence in Janez Sluga ter jo okrepili še Aleš Gričar, mag. Marko Gorjup in dr. Ivan Erenda. V treh sejemskih dneh so skupaj opravili preko 100 razgovorov s potencialnimi strankami, med katerimi so bila ugledna podjetja kot so: Daimler, VW, Faurecia, BSH, Bosh, Siemens, Aerospace, Elektrolux, Škoda, MAHLE,  Michelin, Plastic Omnium in drugi. Prejeli so kar nekaj zahtevkov za izdelavo študij interne logistike oziroma izdelavo kompleksnejših ponudb ter se dogovorili za več individualnih predstavitev in sestankov v najrazličnejših podjetjih, tudi OEM-ih.

Odzivi obiskovalcev našega sejemskega prostora so ponovno dokazali, da je razvoj rešitev za avtomatizacijo proizvodne logistike dobra strateška odločitev, ter da TPV s svojimi izkušnjami in kompetencami  postaja pomemben igralec na trgu. Udeležba na sejmu LogiMAT pa je zagotovo pravilna odločitev, ki obeta pozitivne prodajne učinke.