TPV gradi visoko tehnološki proizvodno-logistični center

Skupina TPV je na poslovni enoti Velika Loka predstavila razvojne načrte izgradnje digitaliziranega proizvodno-logističnega centra z uporabno površino 7.300m2. V zadnjih dveh letih bodo svoje zmogljivosti, ki jih širijo zaradi obsega novo pridobljenih poslov, tako povečali za skupaj 12.300 m2.

TPV je visokotehnološko podjetje, ki deluje kot razvojni dobavitelj v avtomobilski industriji, kar pomeni, da s proizvajalci vozil aktivno sodeluje pri snovanju, razvoju in proizvodnji najsodobnejših vozil. V zadnjem obdobju so uspeli pridobiti številne nove razvojne in proizvodne posle. Za zadovoljevanje potreb kupcev je poleg izjemnih razvojnih kompetenc potreben tudi razvoj učinkovitih proizvodnih in logističnih procesov. Ti bodo povezani v sodobnem digitaliziranem proizvodno-logističnem centru, ki bo zgrajen po principu pametne tovarne.

Digitalizirani proizvodno-logistični center

Center bo postavljen na lokaciji poslovne enote TPV na Veliki Loki pri Trebnjem. Skupna vrednost investicije v obdobju 2017 do 2020 je ocenjena na 20,3 mio EUR. Vključevala bo zunanjo prostorsko ureditev, izgradnjo novega objekta, postavitev sodobnih tehnoloških proizvodnih linij, vzpostavitev sistema za upravljanje proizvodnje, sistema avtomatizirane interne logistike in digitaliziranega skladiščnega sistema ter sisteme za digitalno povezavo z dobavitelji in kupci.

V okviru nove investicije na Veliki Loki predvidevajo 110 novih zaposlitev različnih stopenj izobrazbe, profilov in znanj. Novi TPV-jev proizvodno-logistični center bo zaživel do konca tega leta.

TPV – pametna tovarna

Z novim digitaliziranim proizvodno-logističnim centrom se TPV še odločneje pomika v smeri pametnih tovarn. S procesi digitalizacije in avtomatizacije želijo znižati stroške proizvodnje, povečati produktivnost, natančnost izdelave, doseči višjo kakovost končnih izdelkov, zmanjšati možnost za človeške napaka, kar na koncu pomeni večjo konkurenčnost TPV na trgu.

Skupina TPV na področju pametnih tovarn ni le sledilec, temveč postaja aktivni igralec. Z lastnimi  celovitimi in zanesljivimi rešitvami na področju avtomatizacije interne logistike z avtomatsko vodenimi vozili AGV so aktivni partner pri razvoju in uvajanju bodočih tehnologij.

Obeležje pričetka gradnje

Podporo novemu razvojnemu projektu sta s svojim obiskom izkazala tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter državni sekretar Aleš Cantarutti. Slednji je skupaj z Markom Gorjupom, direktorjem – predsednikom poslovodstva TPV d.o.o. in Vladimirjem Gregorjem Bahčem, prokuristom TPV Group d.o.o. z razkritjem bodoče podobe poslovne enote obeležil pričetek gradnje novega, 7.300 kvadratnih metrov velikega, proizvodno-distribucijskega centra na Veliki Loki.

Predstavitve razvojnih načrtov Skupine TPV so se udeležili  tudi župan občine Trebnje Alojzij Kastelic, direktor RC Novo mesto Franci Bratkovič, ter vodilni gospodarstveniki iz lokalnega okolja.