Uspešna predstavitev TPV-jevih avtomatsko vodenih vozil na sejmu LogiMAT

Od 14. do 16. marca je v Stuttgartu potekal eden največjih sejmov interne logistike v Evropi. Na njem se je letos predstavil tudi TPV z inovativnimi rešitvami za celovito avtomatizacijo interne logistike. Obiskovalce sejma je na naš sejemski prostor pritegnilo predvsem naše inovativno avtomatsko vodeno vozilo (AGV) TPV Optimatik160,  ki je pritegnilo največ pozornosti predvsem zaradi svoje višine (je eno najnižjih AGV vozil na trgu) ter uporabnosti, ki jo omogoča s široko paleto različnih funkcij in avtonomnosti.

TPV Optimatik160 je visok le 160 milimetrov. Vozilo je tako z višino kot širino prilagojeno dimenziji industrijskih vozičkov, kar je edinstveno na trgu. Vozila so vodena po magnetnem traku in samostojno oskrbujejo delovna mesta. Takšna rešitev izboljšuje ergonomijo delovnih mest, znižuje število poškodb ter ustvarja manj emisij in hrupa. Vozilo deluje 24 ur na dan, ko je neaktivno, pa se polnijo njegove baterije. Upravlja ga centralni nadzorni sistem, ki so ga razvili v sodelovanju s software-skim podjetjem IKU, in je sestavljen iz modulov za upravljanje prometa večih vozil, komunikacijo z ostalimi elementi avtomatizacije in signalizacijo, nadzor in obvladovanje napak in obveščanje ter napredna planska tabla. Gre za celovit sistem, ki je grajen modularno in odprto, zato omogoča enostavne nadgradnje.

TPV je vse se rešitve najprej uvedel in preskusil v lastnem proizvodnem procesu. Pokazali so se izjemno pozitivni učinki, povečanja učinkovitosti in zanesljivosti oskrbe procesov. ROI je bil je bil krepko pod enim letom. 

TPV-jeva ekipa Avtomatizacije je na sejmu LogiMAT opravila preko 60 razgovorov s potencialnimi strankami, med katerimi so bila ugledna podjetja kot so: Daimler, Audi, BMW, VW, MAHLE, GKN, Faurecia, Porsche, Tesco, Draxlmaier, Zeiss, GM, Wurth, Michelin, BSH in drugi. Prejeli so kar nekaj zahtevkov za izdelavo študij interne logistike oziroma izdelavo kompleksnejših ponudb. Odzivi obiskovalcev našega sejemskega prostora dokazujejo, da smo s svojimi rešitvami na pravi poti ter, da je bila udeležba na sejmu LogiMAT pravilna odločitev, ki obeta pozitivne prodajne učinke.