Srebrno nacionalno priznanje za inovacijo – samodejno vodeno vozilo Optimatik 160

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so včeraj že 15. podelili nacionalna priznanja za najboljše inovacije, ki predstavljajo najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. 12 zlatih, 1 posebno priznanje in 25 srebrnih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 774 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Med najbolj inovativnimi podjetji in nagrajenci je Skupina TPV, ki je prejela srebrno priznanje za inovacijo »Inovativno, samodejno vodeno vozilo Optimatik 160« katere inovatorji so Janez Sluga, mag. Dominik Rajšelj, Robert Simčič, Aleksander Brence, Aleš Ucman, Matej Mikolič, Matjaž Sotler. Za izjemni dosežek iskrene čestitke vsem inovatorjem!

Slovenija je dežela inovatorjev, kar potrjujejo tudi podatki, da je na lestvici Innovation Union Scoreboard 2017 zasedla mesto v drugi skupini tako imenovanih »močnih inovatorjev«. Relativne konkurenčne prednosti naše države v primerjavi z drugimi državami EU so v človeških virih, v investicijah podjetij v raziskave in razvoj ter v poslovnem okolju, prijaznem do inovativnosti. Po indeksu svetovne kreativnosti smo osmi najbolj talentiran narod na svetu, pri tehnološkem indeksu pa smo v prvi petini najuspešnejših držav. Skupina TPV je ponovno potrdila, da se uvršča med najbolj inovativna in uspešna podjetja.