Skupina TPV med najbolj inovativnimi podjetji v Sloveniji

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) včeraj že 14. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih. 40 nacionalnih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 768 inovatorjev.

Med njimi je bila tudi Skupina TPV, ki je prejela srebrno priznanje za inovacijo »Razvoj tankostenskega usmerjevalnika olja z implementacijo mehanskega oblikovnega spoja za povečanje trajno dinamične trdnosti« katere inovatorji so Jurij Švegelj, Stane Nemanič in Miroslav Podpečan.

 

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. V zadnjih 14 letih (vključno z letošnjimi) so v celotni Sloveniji nagradili prek 7.700 inovatorjev in prek 2.400 inovacij.

»Prepričan sem, da je Slovenija dežela inovatorjev,« je dejal predsednik GZS Marjan Mačkošek na podelitvi in dodal, da »nimamo časa, da bi počivali na lovorikah. Če smo danes dobri, moramo biti jutri še boljši! Brez inovativnosti napredka ne bo. Ne za posamezno podjetje, pa tudi ne za družbo kot celoto.« Že v dopoldanskem času je v sklopu Dneva inovativnosti potekala 9. konferenca prenosa tehnologij, na kateri je Skupina TPV predstavila inovacijo na kreativen način.

Podatki o inovativnih aktivnostih v Sloveniji:

  • 33. mesto od 140 držav (Svetovno poročilo o konkurenčnosti, WEF) pri inovacijah.
  • V zadnjih 8-ih letih smo četrta najhitreje rastoča država na lestvici inovacijske uspešnosti Innovation Union Scorecard.
  • 93 % povprečja EU-28 znaša uspešnost pri inovacijah
  • 14. mest pridobljenih pri produktivnosti in učinkovitosti
  • 26. mesto med 109. državami po primernosti okolja za razvoj talentov.
  • V zgornji osmini držav po kreativnosti v gospodarstvu

Prejeto priznanje na nacionalni ravni je pohvala inovativnem pristopu Skupine TPV ter inovativnosti naših zaposlenih, ter seveda potrditev dolgoročnega razvoja na področju avtomobilska industrije. Iskrene čestitke inovatorjem in spodbuda vsem zaposlenim na področju inovativnosti Skupine TPV.