TPV Prikolice obeležile 15. obletnico delovanja

TPV Prikolice obeležile 15. obletnico delovanja

Podjetje TPV Prikolice, ki sta ga leta 2002 ustanovili podjetji TPV d.o.o. iz Novega mesta in Böckmann Fahrzeugwerke GmbH iz Nemčije, je eno izmed vodilnih proizvajalce prikolic v tem delu Evrope. Po količini prodanih prikolic je največji v Sloveniji in med tremi največjimi v tem delu Evrope. S sedežem na Ptuju in več kot 80 zaposlenimi proizvede več kot 25.000 prikolic letno, ki jih prodaja v vseh državah evropske unije in trgih bivše Jugoslavije.

Slavnostnega dogodka, ki so ga pripravili v na sedežu družbe TPV, kjer je bila leta 2002 podpisana pogodba o sodelovanju, so se udeležili tudi predstavniki nemškega partnerskega podjetja Böckmann Fahrzeugwerke GmbH, ki je vodilno podjetje na področju proizvodnje zahtevnejših tovornih prikolic – predvsem konjskih prikolic, kjer že 60 let orje ledino in postavlja svetovne tržne trende.

Na slovesnosti sta goste nagovorila Vladimir Gregor Bahč, prokurist TPV Group d.o.o. in Klaus Böckmann, direktor partnerskega podjetja Böckmann, ki sta kot podpisnika pogodbe podelila spomine na vzpostavitev podjetja in prva leta delovanja.

Mag. Marko Gorjup, direktor – predsednik poslovodstva TPV d.o.o. je poudaril pomen TPV Prikolic znotraj Skupine TPV in opozoril na rekordne rezultate v dosežene v letu 2017.

TPV Prikolice so pomemben slovenski izvoznik in razvojno usmerjeno podjetje. Izdelujejo prikolice za prevoz plovil, motorjev in vozil, lahke tovorne prikolice ter posebne prikolice po naročilu. Izdelujejo več kot 80 družin prikolic, ki prehajajo v različne verzije in variante. V vrhuncu sezone izdelajo tudi več kot 250 prikolic dnevno. Da spadajo med inovativna podjetja, potrjujejo prejete nagrade za inovativnost, predvsem pa številni novi produkti. V letošnjem letu na trg prihaja kar nekaj novih modelov, med drugimi tudi povsem nov segment – prikolice namenjene kampiranju. Prvi odzivi trga so dobri in verjamemo, da bo to nov mejnik in nova zgodba o uspehu.