TPV-ju nacionalno zlato priznanje strokovne žirije in nagrada po izboru javnosti!

Včeraj je na Brdu pri Kranju potekal Dan inovativnosti GZS,  na katerem so že 16. slavnostno podelili nacionalna priznanja za inovacije. Na regionalni ravni je v boju za priznanja sodelovalo skupaj kar 197 inovacij in 772 inovatorjev, v nacionalnem finalu pa se je danes potegovalo najboljših 42 inovacij iz 13 slovenskih regij.

Absolutni zmagovalec dogodka je postala TPV-jeva inovacija: Integriran zvezni zadrževalnik vrat, delujoč v širokem temperaturnem območju, ki je osvojila ne le zlato priznanje, pač pa tudi nagrado po izboru javnosti.

Nagrajeno skupino inovatorjev sestavljajo:  mag. Mirko Zupanc, mag. Vili Malnarič, Jurij Švegelj, Miran Podpečan, Marko Malnarič, Mitja Drenovec, Aleš Jakša, Tadej Verce, Dušan Šimec, Matevž Masilo in Boštjan Judež. Priznanje sta jim podelila predsednik Vlade RS Marjan Šarec in predsednik GZS Boštjan Gorjup.

Zlato nacionalno priznanje je nova potrditev prebojnosti ideje in inovativnosti Skupine TPV, ki področju inovacij posveča posebno pozornost in ga že vrsto let sistematično razvija.  Inovativnost je močno vpletena v vse delovne procese in miselnost zaposlenih v Skupini TPV, ki so v preteklem letu oddali skoraj 3.000 inovativnih predlogov oz. 2,9 predlogov na zaposlenega.

Da je TPV-jevo inovacijo kot najboljšo med vsemi izbrala tudi široka javnost, kaže na resnično uporabno vrednost izdelka in njegov tržni potencial. Izdelek prinaša številne koristi tako proizvajalcem vozil, kot tudi končnemu uporabniku.  Vse njegove prednosti ter »premiuim« občutek, ki ga omogoča uporabnikom, so udeleženci dogodka lahko občutili tudi v živo.

In za kaj gre? Doslej so bila vrata motornega vozila opremljena z zadrževalnikom, ki je omogočal zadrževanje vrat vozila na dveh vmesnih položajih med zaprtim in odprtim položajem vrat. Izkazalo se je, da to ne zadostuje, saj lahko z vrati poškodujemo lastno ali sosednje vozila. Podjetje TPV je zasledilo potrebo po zadrževalnikih vrat, ki bodo zagotavljali brezstopenjsko zadrževanje vrat v katerem koli položaju med obema skrajnima legama. Inovacija rešuje problem zasnove in realizacije zveznega zadrževalnika vrat motornega vozila, ki potrebuje malo prostora za vgradnjo in omogoča zvezno zadrževanje vrat. Inovativen zadrževalnik vrat je lahek, kompakten, zdržljiv, enostaven za izdelavo, montažo, uporabo in ne potrebuje vzdrževanja v življenjski dobi, zato je primeren za velikoserijsko industrijsko proizvodnjo. Z inovativno rešitvijo nudijo korist tako proizvajalcem vozil kot tudi uporabnikom.

Več o delovanju in koristih, ki jih prinaša si lahko ogledate na povezavi.

O SKUPINI TPV:

Skupina TPV je eden vodilnih razvojnih dobaviteljev, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Osrednjo dejavnost, katere nosilec je družba TPV d.o.o.,  predstavlja razvoj in proizvodnja različnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so sklopi karoserije ter podvozja, komponente in elementi avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. Ob tem razvijajo in ponujajo tudi celovite rešitve za potrebe upravljana proizvodne logistike, kjer so avtomatsko vodena vozila (lastni razvoj) eden ključnih produktov. Prisotni so na  petih lokacijah v Sloveniji – Novo mesto, Brežice, Suhor, Velika Loka in Ptuj  – in eni v srbskem Kragujevcu. So globalno prepoznaven razvojni in predrazvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Razvojnim kompetencam družbe TPV zaupajo najzahtevnejši proizvajalci vozil za najprestižnejše blagovne znamke kot so BMW, Mercedez Benz, Volvo, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Renault idr. Zanje razvijajo produkte, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji.

Skupino TPV poleg TPV d.o.o. sestavljajo tudi TPV Prikolice d.o.o., TPV Avto d.o.o. in TPV Šumadija d.o.o., ki področje delovanja razširijo s programom prodaje novih in rabljenih vozil, programom celovitih storitev za uporabnike vozil ter programom lahkih tovornih prikolic, ki jih TPV razvija in proizvaja skupaj z nemškim partnerjem Bockmann. TPV je tudi eden od družbenikov v razvojnem podjetju SiEVA, v sklopu katerega razvija tehnološke kompetence in sodeluje na raziskovalnih projektih.

Prihodki skupine:  153 mio € (2017)

Število zaposlenih: 1.205 (2017)