Otvoritev likovne razstave arhitekta Marijana Lapajneta

V ponedeljek, 4. 1. 2016, je v prodajnem salonu TPV Avto potekala otvoritev likovne razstave priznanega novomeškega arhitekta Marijana Lapajneta, ki živi polno življenje in je v Novem mestu pustil arhitekturni pečat. O velikem pomenu njegovih arhitekturnih rešitev in predlogov so na razstavi spregovorili: predsednik uprave Vladimir Gregor Bahč, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, profesor Branko Šuster in predsednik GZDBK Tomaž Kordiš.

Marijan Lapajne je aktiven na mnogih področjih, poleg arhitekture in fotografije ga osrečujejo potovanja in plavanje. Pestrost njegovega življenja dokazujejo razstavljene fotografije, ki so razdeljene v naslednje tematske sklope: kupite, Mirsad in Jurij, zbogom Palmira, gorjanske vile in jubilant, Montreal 2014, aktualno, listi ciganke in regrat, obrazi mimogrede. Na razstavi si med drugim lahko ogledate skice upravne stavbe TPV-ja, arhitekturni predlog tretje razvojne osi in predlog za ohranitev Znančevega mlina z žago.

Marijan Lapajne je razstavo poklonil dolgoletnemu prijatelju predsedniku uprave g. Vladimirju Gregorju Bahču ob njegovem jubileju.

Vabljeni na ogled razstave v TPV Avto do konca januarja.