Dan inovativnosti TPV

V Skupini TPV stremimo k ustvarjanju kreativnega delovnega okolja in spodbujamo zaposlene k iskanju inovativnih rešitev, s katerimi prispevamo k uspešnosti podjetja.  Vsako leto odbor za inovacijske predloge izbere najbolj inovativno idejo posameznika in tima, ki ju še dodatno nagradi. Na Dnevu inovativnosti TPV sta predsednik uprave Vladimir Gregor Bahč in član uprave mag. Marko Gorjup podelila priznanja in nagrade za najboljše inovacijske predloge.

Odbor za inovacijske predloge je kot posameznik najbolj prepričal Marko Pečarič s predlogom: Zmanjšanje normativa materiala ident 8989. Nagrado za najboljši timski inovacijski predlog pa so prejeli Stanislav Bobnar, Srečko Basarac, Anton Juratovac in Anton Pezdirc za rešitev: Izdelava izdelkov z dvema operaterjema.

Na prireditvi smo gostili tudi dva predavatelja. Andrej Pečjak iz podjetja Metron Inštitut je predstavil inoviranje in razvoj električnega vozila. Uroš Močnik, MBA pa je obiskovalce popeljal iz rutinskega v kreativno razmišljanje. Občinstvo je nagovoril tudi dekan Fakultete za strojništvo prof. dr. Branko Širok in izpostavil pomen inovativnosti, ki je poleg znanja eden ključnih temeljev uspešnosti razvojnih inženirjev in podjetij.

V skladu s strateškimi usmeritvami Skupine TPV v podjetju poleg inovativnih predlogov spodbujamo tudi nadaljnje izobraževanje zaposlenih. Predsednik uprave vsako leto podeli Nagrade Martina Severja za najboljša dela. Nagrade so v letošnjem letu prejeli Jože Kastrevc, Boštjan Perše, Kristjan Kežman in Jože Pečavar.

TPV je inovativno podjetje, kar dokazujejo številni inovativni predlogi in zavidljivi uspehi, ki so jih dosegli v preteklem letu. Pohvalimo se lahko z dvema zlatima priznanjema za inovativnost Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine in srebrnim priznanjem GZS Območne zbornice Posavje.  Na nacionalnem nivoju smo dosegli izjemen uspeh, saj smo prejeli  zlato in bronasto nacionalno priznanje.