Gostili smo veleposlanika LR Kitajske

Na povabilo direktorja – predsednika poslovodstva mag. Marka Gorjupa nas je včeraj obiskala pet članska delegacija kitajskega veleposlaništva.

Priprave na širitev proizvodnih kapacitet izven evropske celine, ki bo potrebna zaradi obsežnih in kompleksnih novih pridobljenih poslov, so vse intenzivnejše. Poleg predvidene širitve v ZDA, vsled katere smo pred kratkim na obisk povabili veleposlanika ZDA, je v teku tudi širitev v LR Kitajsko. TPV je v ta namen konec leta 2017 že ustanovil družbo Shenyang TPV avtomobilski deli d.o.o., s čimer pa se naša poslovna pot na Kitajskem šele začenja. Potrebno je vzpostaviti sodelovanja s kompatibilnimi in zanesljivimi lokalnimi partnerji, ki jih želimo poiskati tudi s pomočjo kitajskega veleposlaništva.

Veleposlanik LR Kitajske v Sloveniji, g. Ye Hao in njegovi najožji sodelavci, gospodarski svetovalec g. Yuan Kehua, drugi sekretar gospodarskega oddelka veleposlaništva g. Wu Tongxin, in osebni tajnik veleposlanika g. Yang Yuheng, so si z zanimanjem ogledali PE Novo mesto in PE Velika Loka, pred tem pa smo jim v našem novem predstavitvenem prostoru predstavili Skupino TPV in naše načrte za širitev poslovanja v LR Kitajsko.

Predstavniki kitajskega veleposlaništva so nad predstavitvijo načrtov širitve ter ogledalnimi lokacijami izrazili veliko zadovoljstvo in pohvalili organizacijo proizvodnje in poslovanja. Ob tem so nam ponudili vso potrebno podporo ter nam zaželeli uspešno izvedbo načrtovanih aktivnosti!