Veliko zanimanje za TPV na Kariernem sejmu MojeDelo

Dne, 15. 10. 2015, je v Ljubljani potekal Karierni sejem MojeDelo 2015. Že trinajsto leto zapored je namen sejma, da se iskalci zaposlitve spoznajo s podjetji in z njimi povežejo. Postavljeni cilj oz. izziv Kariernega sejma je bil  povezati vsaj 10.000 karierno usmerjenih posameznikov s podjetji.  Letos je karierni sejem spremenil tudi lokacijo dogajanja in sicer se je »preselil« iz Gospodarskega razstavišča  v Cankarjev dom, samo druženje delodajalcev in iskalcev  zaposlitve pa je trajalo en dan.

Pred samim kariernim sejmom 2015 smo na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com objavili zaposlitvene oglase za naslednje vrste del oz. poklice: inženirji, raziskovalci, projektanti, tehnologi, vzdrževalci in orodjarji.

Maja Radišek, vodja projekta Karierni sejem MojeDelo 2015, v uvodniku brošure za karierni sejem navaja: »Iskanje zaposlitve še nikoli ni bilo tako zahtevno, konkurenca še nikoli tako velika. Pa vendarle, aktivni, prilagodljivi in polni idej posamezniki se danes znajdejo na trgu dela. Vedo, kaj podjetja potrebujejo, preučili so pogoje, delovna okolja in vizije.« 

Razstavni prostor TPV-ja, katerega so zastopali Irena Mislej, Aleš Mikolič in Boštjan Dobovšek,  je bil zelo dobro obiskan, saj  se je več kot 60  aktivnih iskalcev zaposlitve ustavilo z namenom opraviti kratek zaposlitveni intervju, tekom katerega so oddajali svoje CV-je. Predstavniki Skupine TPV so odgovarjali na njihova vprašanja o TPV-ju in tudi specifičnih segmentih dela, ki so jih še posebej zanimali,  poleg tega pa so z naše strani prejeli  še  posebne vprašalnike, usmerjene v zajem podatkov, pomembnih za nas.

Obiskovalce našega razstavnega prostora bi  tako lahko glede na dokončano formalno izobrazbo in izkušnje razdelili v dve glavni skupini: strojništvo in elektrotehnika,  kjer je izstopalo  zanimanje za avtomatiko in robotiko, sledijo  ekonomisti (želena področja dela: prodaja, nabava, vodenje projektov) in kemijski inženirji (metalurgija in materiali). 

Vsekakor bomo z najbolj primernimi kandidatkami in kandidati  opravili  informativne razgovore in jih glede na  dogovore vključili v bazo  potencialov za morebitne  zaposlitve v bodoče.