TPV obiskala komisarka za promet Violeta Bulc

Včeraj je TPV na sedežu podjetja v Novem mestu obiskala evropska komisarka za promet Violeta Bulc v spremstvu Blaža Pongračiča, člana kabineta in Zorana Stančiča, vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

V sklopu sestanka na temo mobilnosti prihodnosti in predvidenih področjih razvoja, ki jih v povezavi z vozili in avtomobilsko industrijo prepoznava Evropska komisija, je TPV gostom predstavil svoje dosežke na področju avtomobilske industrije s poudarkom na zadnjih odmevnih pridobljenih razvojnih poslih za kupca BMW in Volvo Cars ter svoje razvojne načrte. Predstavnikom evropske komisije so predstavili tudi module za pametne tovarne, ki jih, tako za lastne potrebe kot tudi trženje, uspešno razvijajo sami. V pogovoru so se dotaknili tudi možnostih finančnih spodbud za projekte, ki jih TPV in podobna slovenska podjetja načrtujejo na področju razvoja mobilnosti prihodnosti.

Komisarka je pohvalila številne novosti in napredke, ki so bili v Skupini TPV izvedeni od njenega zadnjega obiska pred dobrim letom dni ter izrazila navdušenje nad njihovimi inovativnimi rešitvami tako na področju avtomobilske industrije kot na področju avtomatizacije in digitalizacije. Izrazila je podporo predstavljenim projektom in načrtom širitve globalne prisotnosti Skupine TPV.

 

O Skupini TPV

Skupina TPV je eden vodilnih razvojnih dobaviteljev, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Osrednjo dejavnost, katere nosilec je družba TPV d.o.o., predstavlja razvoj in proizvodnja različnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so sklopi karoserije ter podvozja, komponente in elementi avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. Ob tem razvijajo in ponujajo tudi celovite rešitve za potrebe upravljana proizvodne logistike, kjer so avtomatsko vodena vozila (lastni razvoj) eden ključnih produktov. Prisotni so na petih lokacijah v Sloveniji – Novo mesto, Brežice, Suhor, Velika Loka in Ptuj – in eni v srbskem Kragujevcu. So globalno prepoznaven razvojni in predrazvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Razvojnim kompetencam družbe TPV zaupajo najzahtevnejši proizvajalci vozil za najprestižnejše blagovne znamke kot so BMW, Mercedez Benz, Volvo, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Renault idr. Zanje razvijajo produkte, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji.

Skupino TPV poleg TPV d.o.o. sestavljajo tudi TPV Prikolice d.o.o., TPV Avto d.o.o. in TPV Šumadija d.o.o., ki področje delovanja razširijo s programom prodaje novih in rabljenih vozil, programom celovitih storitev za uporabnike vozil ter programom lahkih tovornih prikolic, ki jih TPV razvija in proizvaja skupaj z nemškim partnerjem Bockmann. TPV je tudi eden od družbenikov v razvojnem podjetju SiEVA, v sklopu katerega razvija tehnološke kompetence in sodeluje na raziskovalnih projektih.

Prihodki skupine: 153 mio € (2017)

Število zaposlenih: 1.205 (2017)