TPV bo Novemu mestu pomagal vrniti pomembno kulturno dediščino

TPV je podjetje, ki je že od samega začetka usmerjeno k razvoju in napredku. Zavedamo se, da so lahko le novi izzivi tisti, ki prinesejo spremembe.

Tak je bil tudi Anton Podbevšek, najvidnejši protagonist novomeške pomladi, edinstven in drzen začetnik slovenske avantgarde in vzornik slovenskih modernistov, ki je na slovensko literarno prizorišče vnesel mnogo radikalnih novosti.

Nedavno je bil ob rušenju hiše v Ljubljani po naključju odkrit avtorski izvod unikatne knjižne redkosti, pesniška zbirka Človek z bombami s Podbevškovimi opombami in tipkopisi popravljene izdaje, do katere ni nikoli prišlo, ki jo je TPV, ob svoji jubilejni 30. obletnici delovanja ter ob prihajajoči 100. obletnici novomeške pomladi, v sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca pomagal vrniti v Novo mesto.

Vrnitev zbirke Novemu mestu je pomemben akt v smeri ohranjanja kulturne dediščine, tako na lokalnem kot nacionalnem nivoju, s katerim je zbirka v fizični in digitalni obliki postala dostopna Novomeščanom in ostali zainteresirani javnosti.

Knjižno zbirko, skupaj s še nekaj redkostmi iz Podbevškove zapuščine, bo mag. Marko Gorjup, predsednik – direktor TPV Group, kot predstavnik Skupine TPV, podaril prebivalcem Novega mesta, v imenu katerih jo bo sprejel župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, svoj prostor pa bo našla v posebnih zbirkah novomeške knjižnice.

Slovesni dogodek predaje, ki ga bo spremljal bogat kulturno-glasbeni program, bo v sredo, 5. junija 2019, ob 18:00 uri, v prireditvenem atriju Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Vstop je prost.

Toplo vabljeni!