Prejeli smo nagrado za projekt Avtomatizacija strege v avtomobilski industriji z AGV

Slovensko logistično združenje je včeraj, 16. 10. 2014, na mednarodnem poslovno-logističnem dogodku »Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2014« v Laškem podelilo nagrado za »najboljši razvojno-raziskovalni projekt s področja logistike«.

Dogodek je sicer namenjen dvigovanju pomena oskrbovalnih verig in splošni promociji logistične stroke v širšem pomenu.

Na natečaj so se lahko prijavila podjetja in razvojno-raziskovalne organizacije, ki so v obdobju zadnjih 5 let izvedle znanstveno raziskovalni in/ali podjetniško aplikativni projekt s področja logistike, ki je inovativen in primeren za predstavitev širši javnosti. Nagrado smo prejeli mi (TPV d.d.) za projekt AVTOMATIZACIJA STREGE V AVTOMOBILSKI INDUSTRIJI Z AGV (Automated Guided Vehicle), pri katerem so sodelovali Janez Sluga, Tadej Vrtačič, Matej Mikolič iz podjetja TPV in Domen Rajšelj ter David Bele iz podjetja IKU.

Kriteriji za izbor najboljšega projekta so bili: AKTUALNOST (relevantnost problema glede na aktualne potrebe), INOVATIVNOST (novost rešitve v primerjavi z znano (obstoječo) prakso), APLIKATIVNOST (možnost prenosa predlagane rešitve v drugo okolje oziroma podjetje) in UČINKOVITOST: doseženi prihranki (v odvisnosti o vloženih sredstev ali drugi pomembni prihranki, kot so okoljevarstvo in drugi).