Častni občani MONM obiskali TPV

V TPV-ju gostijo vse več strokovnjakov, gospodarstvenikov, študentov in drugih skupin ali posameznikov, ki si želijo ogledati njihovo organizacijo kot primer dobre prakse in nastajajoče pametne tovarne.

V četrtek, 21. februarja, so jih obiskali častni občani mestne občine Novo mesto dr. Janez Gabrijelčič, dr. Miha Japelj, g. Božidar Kočevar in dr. Jože Gričar, ki so svoje častne nazive prejeli za trajne in pomembne uspehe in prispevke na gospodarskem, znanstvenem, kulturnem, izobraževalnem in humanitarnem področju.

Goste sta sprejela Vladimir Gregor Bahč, prokurist TPV Group d.o.o. in mag. Marko Gorjup, direktor – predsednik poslovodstva TPV d.o.o in jima predstavila Skupino TPV, nato pa so si z zanimanjem ogledali avtomatizirane proizvodne procese na PE Novo mesto  ter PE Velika Loka, kjer se pametna tovarna z vedno več moduli avtomatizacije vse bolj približuje svoji končni podobi.

Gostje so izrazili presenečenje nad razvojem in napredkom Skupine TPV. Za podjetje v avtomobilski industriji je, kot je dejal dr. Gričar, uspeh že preživetje skozi tako dolgo časovno obdobje. Da pa je družba tudi vedno bolj uspešna na vse širšem globalnem področju, pa potrjuje odličnost vodenja, predanost ciljem in izjemno inovativno miselnost TPV-jevcev, ki je razvidna na številnih področjih.  Poudarili so pomen TPV-ja, enega redkih uspešnih podjetij, ki je ostalo v domačih rokah in gostiteljema podarili monografijo 15 let projekta Rastoča knjiga, katerega idejni oče je dr. Janez Gabrijelčič, TPV pa se je projektu, ki promovira pomen stalnega učenja in medkulturnega povezovanja preko knjig in znanja, ki ga nosijo, pridružil že v samem začetku in je zato eden od Zlatih listov rastoče knjige.

 

O SKUPINI TPV:
Skupina TPV je eden vodilnih razvojnih dobaviteljev, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Osrednjo dejavnost, katere nosilec je družba TPV d.o.o.,  predstavlja razvoj in proizvodnja različnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so sklopi karoserije ter podvozja, komponente in elementi avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. Ob tem razvijajo in ponujajo tudi celovite rešitve za potrebe upravljana proizvodne logistike, kjer so avtomatsko vodena vozila (lastni razvoj) eden ključnih produktov. Prisotni so na  petih lokacijah v Sloveniji – Novo mesto, Brežice, Suhor, Velika Loka in Ptuj  – in eni v srbskem Kragujevc , v prihodnjih letih pa zaradi potreb kupcev nameravajo širiti svoje proizvodne procese tudi na nove trge.
So globalno prepoznaven razvojni in predrazvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Razvojnim kompetencam družbe TPV zaupajo najzahtevnejši proizvajalci vozil za najprestižnejše blagovne znamke kot so BMW, Mercedes Benz, Rolls Royce, Jaguar, Renault, Volvo idr. Zanje razvijajo produkte, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji.
Skupino TPV poleg TPV d.o.o. sestavljajo tudi TPV Prikolice d.o.o., TPV Avto d.o.o. in TPV Šumadija d.o.o., ki področje delovanja razširijo s programom prodaje novih in rabljenih vozil, programom celovitih storitev za uporabnike vozil ter programom lahkih tovornih prikolic, ki jih TPV razvija in proizvaja skupaj z nemškim partnerjem Bockmann. TPV je tudi eden od družbenikov v razvojnem podjetju SiEVA, v sklopu katerega razvija tehnološke kompetence in sodeluje na raziskovalnih projektih.