Projekt BeltPICK je uspešno zaključen

 

 

V TPV Automotive se je uspešno zaključil razvojno raziskovalni inovacijski projekt BeltPICK.  BeltPICK je robotska celica z naprednim 3D strojnim vidom za manipulacijo raznovrstnih raztresenih kosov s proizvodnega traku, ki je plod lastnega razvoja in znanja, ki sta ga v projekt prispevala podjetje TPV Automotive in malo inovativno podjetje Alpineon.

Namen projekta so razvoj in raziskave v smeri reševanja razvojnih izzivov in priložnosti pri maloserijski in pri velikoserijski proizvodnji, ki so prisotne pri robotski manipulaciji kosov iz embalažnih enot, kjer se kosi nahajajo v raztresenem stanju. Cilj projekta BeltPICK je bil razvoj nove inovativne visokotehnološke robotizirane celice, ki s pomočjo naprednega 3D strojnega vida in robotsko roko manipulira raznovrstne raztresene kose s proizvodnega traku. Uspešno je končna validacija celice v operativnem okolju industrijskega proizvodnega procesa, tako da je izdelek potrjen v končni obliki in primeren za uporabo v realnem okolju in kot končen izdelek primeren za trženje. Robotska celica je preizkušena v operativnem okolju in z realnimi vzorci v avtomobilski industriji, primerna pa je tudi za aplikacije v drugih sektorjih, kot je industrija bele tehnike in farmacija.

Robotska celica BeltPICK z naprednim 3D strojnim vidom predstavlja povsem nov visokotehnološki produkt, namenjen uporabi v tovarnah prihodnosti. Podjetjem z velikoserijsko in maloserijsko proizvodnjo omogoča proizvodnjo izdelkov z visoko dodano vrednostjo. Sistem ima velik tržni potencial v tovarnah prihodnosti na globalni ravni, tako v avtomobilskem sektorju, kot tudi drugih sektorjih.

 

TPV Automotive BeltPick razvojni projekt zakljucen