Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo obiskal TPV

Včeraj so predstavniki ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška v Novem mestu obiskali Skupino TPV, enega vodilnih razvojnih dobaviteljev v avtomobilski industriji, ki za najzahtevnejše proizvajalce vozil razvija produkte, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost in udobje pri vožnji.

Vodstvo TPV-ja je gostom predstavilo dosežke v preteklem letu s poudarkom na novo pridobljenih poslih. Predstavili so tudi načrtovane projekte in razvojne načrte družbe v prihodnosti.  TPV je z razvojem lastnih rešitev za pametne tovarne tudi eden glavnih igralcev na področju avtomatizacije in robotizacije, zato so si predstavniki ministrstva z zanimanjem ogledali tudi visoko avtomatizirane proizvodne procese na eni od TPV-jevih poslovnih enot.

Minister Počivalšek je izrazil zadovoljstvo nad videnim ter vodstvu TPV-ja čestital za dosežke.

 

O SKUPINI TPV:

Skupina TPV je eden vodilnih razvojnih dobaviteljev, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Osrednjo dejavnost, katere nosilec je družba TPV d.o.o.,  predstavlja razvoj in proizvodnja različnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so sklopi karoserije ter podvozja, komponente in elementi avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. Ob tem razvijajo in ponujajo tudi celovite rešitve za potrebe upravljana proizvodne logistike, kjer so avtomatsko vodena vozila (lastni razvoj) eden ključnih produktov. Prisotni so na  petih lokacijah v Sloveniji – Novo mesto, Brežice, Suhor, Velika Loka in Ptuj  – in eni v srbskem Kragujevcu, v prihodnjih letih pa zaradi potreb kupcev nameravajo širiti svoje proizvodne procese tudi na nove trge.
So globalno prepoznaven razvojni in predrazvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Razvojnim kompetencam družbe TPV zaupajo najzahtevnejši proizvajalci vozil za najprestižnejše blagovne znamke kot so BMW, Mercedes Benz, Rolls Royce, Jaguar, Renault, Volvo idr. Zanje razvijajo produkte, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji.
Skupino TPV poleg TPV d.o.o. sestavljajo tudi TPV Prikolice d.o.o., TPV Avto d.o.o. in TPV Šumadija d.o.o., ki področje delovanja razširijo s programom prodaje novih in rabljenih vozil, programom celovitih storitev za uporabnike vozil ter programom lahkih tovornih prikolic, ki jih TPV razvija in proizvaja skupaj z nemškim partnerjem Bockmann.