TPV-ju srebrno priznanje strokovne žirije GZS za inovativnost

Gospodarska zbornica Slovenije je letos že 17. zapored na Dnevu inovativnosti 2019, ki je potekal včeraj, 25. septembra 2019, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju, slavnostno podelila priznanja GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni. Na regionalni ravni se je za priznanja potegovalo 199 inovacij, na nacionalni ravni pa je včeraj tekmovalo najboljših 44.

TPV je za eno svojih najnovejših inovacij »Modul pametne tovarne za avtomatsko odvzemanje izdelkov iz KTL obešal z avtomatsko kontrolo kvalitete izdelkov po operaciji dodajanja KTL površinske zaščite«, ki je sicer že prejela zlato priznanje za inovacijo GZDBK, na včerajšnjem dogodku prejel še nacionalno srebrno priznanje.

Inovacija predstavlja modul pametne tovarne za odvzemanje izdelkov iz KTL obešal z avtomatsko kontrolo kakovosti po KTL površinski zaščiti. Sofisticirana in napredna tehnološka rešitev je bila razvita z namenom večanja produktivnosti, izboljševanja kakovosti, ergonomije, varnosti, zmanjševanja stroškov dela ter stremljenju k industriji 4.0, združuje pa vse potrebne operacije v eno samo.

Nagrajeno skupino inovatorjev sestavljajo naslednji inovativni posamezniki: Mišo Pereško, Domen Murn, Miran Ferenčak, Jernej Knežič, Aleš Hribar, Tatjana Lamovšek in Aleš Mohorčič.

Srebrno nacionalno priznanje Skupini TPV pomeni novo potrditev inovativnosti podjetja, ki kulturi inoviranja posveča izredno pozornost ter jo že vrsto let sistematično in premišljeno razvija. Inovativnost je močno vpletena tako v same delovne procese, kakor tudi v miselnost zaposlenih. Samo letos so zaposleni oddali že preko 2.000 inovativnih predlogov, od leta 2007, od kar jih sistemsko zbirajo, pa že skoraj 16.000. V mesecu januarju pa so na Dnevu inovativnosti svoj sistem inovativnosti s platformo TPV Innovation Station odprli tudi navzven. Platforma je namenjena inovativnim posameznikom in start-up podjetjem, ki imajo prebojne ideje za nove produkte in tehnologije na področju mobilnosti in elektrifikacije, in ki jim jih s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in povezavami lahko pomagamo uresničiti.

 

 

 

O SKUPINI TPV:

Skupina TPV je eden vodilnih razvojnih dobaviteljev, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Osrednjo dejavnost, katere nosilec je družba TPV d.o.o., predstavlja razvoj in proizvodnja različnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so sklopi karoserije ter podvozja, komponente in elementi avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. Ob tem razvijajo in ponujajo tudi celovite rešitve za pametne tovarne, kjer so avtomatsko vodena vozila (lastni razvoj) eden ključnih produktov. Prisotni so na petih lokacijah v Sloveniji – Novo mesto, Brežice, Suhor, Velika Loka in Ptuj – in eni v srbskem Kragujevcu, v prihodnjih letih pa zaradi potreb kupcev nameravajo širiti svoje proizvodne procese tudi na nove trge. So globalno prepoznaven razvojni in predrazvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Razvojnim kompetencam družbe TPV zaupajo najzahtevnejši proizvajalci vozil za najprestižnejše blagovne znamke kot so BMW, Mercedes Benz, Volvo, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Renault idr. Zanje razvijajo produkte, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji.
Skupino TPV poleg TPV d.o.o. sestavljajo tudi TPV Prikolice d.o.o., TPV Avto d.o.o. in TPV Šumadija d.o.o., ki področje delovanja širijo s programom prodaje novih in rabljenih vozil, programom celovitih storitev za uporabnike vozil ter programom lahkih tovornih prikolic, ki jih TPV razvija in proizvaja skupaj z nemškim partnerjem Böckmann. TPV je tudi eden od družbenikov v razvojnem podjetju SiEVA, v sklopu katerega razvija tehnološke kompetence in sodeluje na raziskovalnih projektih.
Prihodki skupine: 152 mio € (2018)
Število zaposlenih: več kot 1.200 (2018)

The post TPV-ju srebrno priznanje strokovne žirije GZS za inovativnost appeared first on Skupina TPV.