TPV bo ponovno podpornik Ženskega odbojkarskega kluba Novo mesto

Novomeška Skupina TPV, inovativna in visokotehnološka korporacija z glavnino delovanja v avtomobilski industriji in z več kot 1200 zaposlenimi v Sloveniji in na tujem, je po nekaj letih premora ponovno postala generalni pokrovitelj Ženskega odbojkarskega kluba Novo mesto, ki v novo sezono vstopa tudi z novim imenom – TPV Volley Novo mesto.

Skupina TPV je že ves čas svojega obstoja tesno vpeta v sodelovanje z lokalnim okoljem. Družbeno odgovornost štejejo za svojo moralno zavezo, ki jo udejanjajo s podporo športnim, kulturnim, humanitarnim, izobraževalnim in okoljevarstvenim projektom ter s tem skrbijo za razvoj okolja, v katerem poslujejo, okolja od koder prihajajo tudi njihovi zaposleni.
Družbena odgovornost do otrok in mladine je ob tem še posebej pomembna. Mladi danes vse več časa preživijo v virtualnem svetu, zato v Skupini TPV poudarjajo, da morajo tudi podjetja narediti več, da jih pomagajo usmerjati nazaj k druženju ob športu, ob katerem se mladi učijo sodelovanja, pozitivne tekmovalnosti, pa tudi tega, da so del našega življenja tako zmage kot tudi porazi, po katerih se moramo znati pobrati in nadaljevati s še večjo vnemo.

TPV je Ženskemu odbojkarskemu klubu iz Novega mesta stal ob strani vrsto let in ob svoji 30. obletnici delovanja, so se odločili, da jih ponovno podprejo. ŽOK Novo mesto so izbrali tudi zato, ker je eden od vzorov na področju spodbujanja športa med mladimi. Organizira brezplačno vadbo odbojke za deklice v osnovnih šolah v Novem mestu in okolici, svojo inovativnost pa dokazuje tudi s svojo Malo šolo športa, multidisciplinarnim projektom, v okviru katerega deklice in dečke v nižjih razredih osnovne šole seznanja z najrazličnejšimi športi ter z vadbami prilagojenimi najmlajšim krepi njihove splošne motorične sposobnosti. Klub se je v zadnjih nekaj letih izkazal tudi kot odličen organizator različnih odbojkarskih tekmovanj tako v dvoranski odbojki kot tudi odbojki na mivki. Z organizacijo in sodelovanjem na mednarodnih turnirjih skrbijo za povezovanje ter pridobivanje in izmenjavo izkušenj.

TPV v zgodbo vstopa prvenstveno s ciljem krepitve promocije zdravega življenja med mladimi. »Gre za pomembno odločitev in velik korak v smeri razvoja ženske odbojke v Novem mestu, regiji in državi, ki smo ji dolga leta že stali ob strani in skupaj ustvarjali odlične rezultate. Klub na inovativne načine spodbuja mlade k aktivnosti in zdravemu življenju ter v njih krepi športnega duha, s čimer pomembno prispeva k razvoju zdrave in odgovorne družbe prihodnosti. TPV jim bo ob tem nedvomno trdno stal ob strani« – je ob podpisu pogodbe dejal novi predsednik TPV Volley Novo mesto, Vladimir Bahč ml.

Ob vstopu v novo odbojkarsko sezono 2019 – 2020 ima klub 135 članov v vseh selekcijah, od male šole športa, preko mini in male odbojke do starejših deklic, kadetinj in mladink. V minuli sezoni je prva ekipa dosegla odlično 5. mesto v drugi ligi DP ter se uvrstila v četrtfinale pokalnega prvenstva Slovenije, starejše deklice so prve v A ligi, še najbolj pa so trenutno ponosni na dejstvo, da sodijo med osem najboljših ekip v odbojki na mivki v Sloveniji.

»Mladi so naša prihodnost in verjamemo, da lahko tudi podjetja s spodbujanjem športnih aktivnosti pripomoremo k zdravi in vitalni mladi generaciji ter tako poskrbimo za boljši jutri.« je poudaril predsednik – direktor TPV Group, mag. Marko Gorjup.

O SKUPINI TPV:
Skupina TPV je eden vodilnih razvojnih dobaviteljev, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Osrednjo dejavnost, katere nosilec je družba TPV d.o.o.,  predstavlja razvoj in proizvodnja različnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, kot so sklopi karoserije ter podvozja, komponente in elementi avtomobilskih sedežev ter tesnila motorjev. Ob tem razvijajo in ponujajo tudi celovite rešitve za pametne tovarne, kjer so avtomatsko vodena vozila (lastni razvoj) eden ključnih produktov. Prisotni so na petih lokacijah v Sloveniji – Novo mesto, Brežice, Suhor, Velika Loka in Ptuj  – in eni v srbskem Kragujevcu, v prihodnjih letih pa zaradi potreb kupcev nameravajo širiti svoje proizvodne procese tudi na nove trge. So globalno prepoznaven razvojni in predrazvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Razvojnim kompetencam družbe TPV zaupajo najzahtevnejši proizvajalci vozil za najprestižnejše blagovne znamke kot so BMW, Mercedes Benz, Volvo, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Renault idr. Zanje razvijajo produkte, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji.
Skupino TPV poleg TPV d.o.o. sestavljajo tudi TPV Prikolice d.o.o., TPV Avto d.o.o. in TPV Šumadija d.o.o., ki področje delovanja širijo s programom prodaje novih in rabljenih vozil, programom celovitih storitev za uporabnike vozil ter programom lahkih tovornih prikolic, ki jih TPV razvija in proizvaja skupaj z nemškim partnerjem Böckmann. TPV je tudi eden od družbenikov v razvojnem podjetju SiEVA, v sklopu katerega razvija tehnološke kompetence in sodeluje na raziskovalnih projektih.
Prihodki skupine:  152 mio € (2018)
Število zaposlenih: več kot 1.200 (2018)

The post TPV bo ponovno podpornik Ženskega odbojkarskega kluba Novo mesto appeared first on Skupina TPV.