TPV AUTOMOTIVE gostil srečanje ambasadorjev slovenskega gospodarstva

30.9.2022

Javna agencija Spirit Slovenija je z namenom krepitve ugleda in dolgoročnega pozicioniranja slovenskega gospodarstva v tujini, ki ga vodi pod sloganom »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart«, imenovala 41 ambasadorjev slovenskega gospodarstva in počaščeni smo, da je med njimi tudi TPV AUTOMOTIVE.  Gre namreč za skupino izjemnih podjetij in organizacij, ki s svojimi inovativnimi izdelki, storitvami in rešitvami prispevajo k večji prepoznavnosti Slovenije kot tehnološko razvite, ustvarjalno naravnane in zelene države ter k promociji njenega stabilnega in naprednega poslovnega okolja.

Promocijsk​a kampanja je pomemben projekt, ki v tujini ne promovira le slovenskega gospodarstva v splošnem, pač pa tudi vsako posamično podjetje oz. ambasadorja.

V posebno čast nam je tudi, da je agencija SPIRIT za ogled dobrih praks v sklopu tretjega srečanja ambasadorjev izbrala družbo TPV AUTOMOTIVE.

Srečanje je v četrtek, 22. septembra, potekalo v prostorih upravne stavbe v Brezini, kjer je dr. Ivan Erenda, direktor TPV AUTOMOTIVE d.o.o., zbranim gostom predstavil podjetje ter poudaril pomen vseh treh stebrov ambasadorstva – zeleno, ustvarjalno in pametno –, ki hkrati močno prežemajo tudi naše delovanje:

  • zeleno: svoje izdelke razvijamo po konceptu »lightweight«, s katerim prispevamo k manjši porabi in večji ekološkosti vozil, izdelujemo pa jih s povsem novimi pristopi in tehnologijami, ki prav tako omogočajo znatno zmanjšanje ogljičnega odtisa;
  • ustvarjalno: dolga leta sistematičnega razvoja področja inovativnosti se odražajo v naših izjemnih razvojnih dosežkih, zadovoljnih kupcih, več kot 21.000 podanih IP-jih in več kot 90 prejetih nagradah;
  • pametno: naši proizvodni procesi so zasnovani po načelu pametnih tovarn.  Načrtujemo in validiramo jih v virtualnem okolju. Tudi sicer je digitalna transformacija pomemben poudarek razvoja vseh naših​ poslovnih procesov.

Po predstavitvi so si udeleženci z navdušenjem ogledali še Tovarno Brezina, nato pa srečanje nadaljevali z okroglo mizo in mreženjem na gradu Mokrice.