TPV AUTOMOTIVE gostil izbor za Slovenski avto leta 2022

21.1.2022

Letošnji izbor za Slovenski avto leta je včeraj zvečer prvič v zgodovini potekal v slovenski tovarni. Organizatorji izbora so, navdušeni nad visokotehnološkimi proizvodnimi procesi in razvojno naravnanostjo, za najprimernejše prizorišče izbrali TPV AUTOMOTIVE, Tovarno Brezina.

Karavano najpomembnejših gostov – avtomobilske finaliste – je v tovarni sprejel dr. Ivan Erenda, direktor TPV AUTOMOTIVE in posebej za ta namen, da so prisotni lahko v čim večji tišini napeto pričakali razglasitev zmagovalca, za dobro uro zaustavil proizvodnjo.

 

Neposredno pred izborom je TPV-jev avtonomni industrijski robot na prizorišče pripeljal TPV prikolico in ostale nagrade za glasovalce.

Med petimi finalisti, ki so jih izbrali bralci in gledalci medijskih partnerjev, so bili Toyota Yaris  Cross, Renault Megane Conquest, Škoda Enyaq, Opel Mokka in Volkswagen ID.4.

Avtomobil, ki je prejel največ glasov tako s strani publike kot tudi strokovne komisije in s tem postal Slovenski avto leta 2022, je Toyota Yaris Cross!

Tik pred snemanjem izbora za Slovenski avto leta 2022 je nastal tudi odličen prispevek in video intervju o naših razvojnih aktivnostih in dosežkih. S Krunom Šimrakom, direktorjem razvojno-prodajnega sektorja se je za oddajo in portal Avtomobilnost na RTV Slovenija pogovarjal​​​ izkušeni avtomobilski novinar in urednik Avtomobilnosti Miha Merljak.

Podelitev Slovenski avto leta 2022 si lahko ogledate tukaj: TUKAJ.

Prispevek in pogovor si lahko ogledate TUKAJ.​  (Neposredna povezava na video:  https://youtu.be/-4cz_nNXPTg​)