V Brežicah že raste nova tovarna TPV AUTOMOTIVE

 

Brežice, 23. julij – minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak sta obiskala novo tovarno, ki jo ob podpori države v Brežicah gradi družba TPV AUTOMOTIVE.

 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in novomeško podjetje TPV AUTOMOTIVE d.o.o. sta podpisala pogodbo, s katero bo ministrstvo s 6,5 milijona evri podprlo novo naložbo družbe v nove proizvodne zmogljivosti v Brežicah. Investicija je namenjena izgradnji proizvodnih zmogljivosti za velikoserijsko proizvodnjo strukturnih sklopov podvozja in karoserijo s funkcijo podpore in zaščite električnega pogona za vgradnjo v vozila višjega cenovnega razreda.

 

Celotna naložba, ki bo ustvarila tudi 50 novih delovnih mest, od tega 20 visokokvalificiranih, je  vredna 49 milijonov evrov. Investicija se nanaša na izgradnjo novih zmogljivosti na območju industrijsko poslovne cone Brezina v Brežicah in na širitev zmogljivosti v obstoječi TPV poslovni enoti Brežice v Šentlenartu, vse v občini Brežice.

 

Ministra sta si v spremstvu vodstva družbe ogledala nove  prostore v poslovni coni Brezina, kjer bo do konca leta 2021 stekla velikoserijska proizvodnja komponent iz visoko trdnostnega jekla za podvozja najsodobnejših vozil, nato pa obiskala tudi prenovljene prostore na obstoječi lokaciji TPV AUTOMOTIVE v Šentlenartu, kjer bo proizvodnja komponent iz aluminija za novo generacijo električnih vozil stekla že v letošnjem letu.

 

Na objektu presernice Brezina so trenutno zaključena gradbena dela, ureja se okolica. V presernici sta že montirani dve novi preši, v sosednjem objektu, namenjenemu sestavi, pa se postavlja povsem avtomatizirana in računalniško vodena linija montaže. Preša in montažna linija bosta odličen primer demonstracije delovanja tovarne prihodnosti. Na lokaciji v Šentlenartu je obnovljen objekt in v njem že postavljeni novi stroji za proizvodnjo komponent iz aluminija, ki se bodo uporabljali v novih električnih vozilih.

 

Investicijski projekt TPV Brezina je komplementaren s projektom TPV4LIGHT, ki ga je TPV kot vodilni partner prijavil na Javni razpis »Demo piloti II 2018. V okviru projekta bo TPV investiral v opremo in stroje v višini 16,5 milijonov eurov. Skupaj s partnerji  bodo razvili in demonstrirali inovativne procese za napredne robotizirane tehnološke linije za oblikovanje in sestavo komponent za avtomobilsko industrijo. Razvili bodo celovit tehnološki proces preoblikovanja in spajanja komponent ter na inovativen način integrirali optimizirane proizvodne tehnologije s sodobnimi vizualno-glasovnimi tehnologijami in tehnologijami umetne inteligence. Predstavili bodo celovit koncept pametne tovarne, ki bo skladen s strategijo industrija 4.0.

 

TPV AUTOMOTIVE d.o.o. je razvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. V sklopu svojih programov razvija in proizvaja izdelke, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji, ter vpeljuje nove tehnološke rešitve na področju električnih vozil (EV). Deluje na globalnem trgu in svoje izdelke izvaža v več kot 25 držav na vseh celinah sveta.  Tekom svojega delovanja je zgradil močne strokovne kompetence, s katerimi se uspešno dokazuje na svetovnem trgu avtomobilske industrije. Je član Skupine TPV, ki deluje že 30 let na 5 lokacijah v Sloveniji in eni v srbskem Kragujevcu. Tesno sodeluje z inštitucijami znanja tako na področju razvoja in raziskav kot tudi na izobraževalnem področju.

 

Z izvedbo investicije se bo TPV AUTOMOTIVE utrdil v vrednostni verigi kot razvojni dobavitelj v avtomobilski industriji ter tako uspešneje uresničeval svojo vizijo Ustvarjamo mobilnost prihodnosti.

 

 

The post V Brežicah že raste nova tovarna TPV AUTOMOTIVE appeared first on Skupina TPV.