TPV v svoje četrto desetletje z novim imenom in osveženo celostno grafično podobo

TPV d.o.o. je postal prepoznaven razvojni dobavitelj na globalnem trgu avtomobilske industrije. Razvija in proizvaja izdelke, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji, ter vpeljuje nove tehnološke rešitve na področju električnih vozil (EV). Svoje proizvodne procese, podprte z visoko stopnjo avtomatizacije in robotizacije, razvija po načelu pametnih tovarn.

V sklopu nove strategije ter vizije »Ustvarjamo mobilnost prihodnosti«, ki so jo obnovili v lanskem letu, se usmerjajo v štiri ključne programe delovanja; na le-teh so zgradili močne kompetence, s katerimi se uspešno dokazujejo na svetovnem trgu avtomobilske industrije:

  • Razvojno inženirske storitve (RIS) so program inženirskih storitev na področju razvoja izdelka in procesno tehnoloških rešitev.
  • Aluminijaste komponente e-mobilnosti so program, s katerim se usmerjajo na področje električnih vozil, predvsem na pomembno produktno skupino nosilcev baterijskih elementov in povezovalnih sklopov. Konkurenčno prednost družbe na tem področju predstavljajo tudi procesno tehnološka znanja razvoja in uporabe tehnologij spajanja s trenjem in gnetenjem.
  • Ultra lahke jeklene komponente so program, v sklopu katerega razvijajo in proizvajajo izdelke s pomembnim vplivom na vozno dinamiko ter elemente karoserije in sedežnih struktur, ki sledijo razvojnim smernicam uporabe visoko trdnostnih jekel. Zagotavljajo popolno podporo razvoja izdelka in tehnološko procesnih rešitev od bazičnih raziskav do serijske proizvodnje. Njihove razvojne kompetence na področju “lightweight” rešitev že vrsto let prepoznavajo najzahtevnejši proizvajalci vozil.
  • Površinska zaščita je program, v okviru katerega na osnovi izkušenj in poznavanja tehnologij nudijo storitve površinske zaščite kovinskih izdelkov in korozijskega preizkušanja. Preizkuse pospešene korozijske odpornosti izvajajo po zahtevanih standardih in omogočajo najvišji nivo zaščite izdelkov.

Novi programi in dejavnosti narekujejo spremembo firme (imena družbe), ki mora nakazovati njeno dejavnost. TPV trženje in proizvodnja opreme vozil d. o. o. se je tako 4. junija 2020 preimenovala  v TPV AUTOMOTIVE, Tovarna avtomobilskih komponent d. o. o., krajše TPV AUTOMOTIVE d. o. o. Z vpisom spremembe v sodni register je družba TPV AUTOMOTIVE d. o. o. postala univerzalni pravni naslednik družbe TPV d. o. o. Vodstvena struktura in vsi ostali podatki so ostali nespremenjeni.

Logotip družbe TPV AUTOMOTIVE d. o. o. je sestavljen iz logotipa družbe TPV AUTOMOTIVE v modri barvi in znaka TPV, ki je prepoznavni simbol Skupine TPV in je v skladu s celostno grafično podobo Skupine TPV:

Po besedah direktorja družbe TPV AUTOMOTIVE d.o.o., dr. Ivana Erende, »spremembe nadgrajujejo obstoječe začrtane smernice delovanja ter hkrati prinašajo nov zagon, s katerim bomo lahko še bolj učinkovito ustvarjali mobilnost prihodnosti!«.

The post TPV v svoje četrto desetletje z novim imenom in osveženo celostno grafično podobo appeared first on Skupina TPV.